WeWantMore wint Design Week Award met Anonymous Six

WeWantMore wint Design Week Award met Anonymous Six

Op de Britse Design Week Awards won WeWantMore de categorie  ‘Exhibition Design’ met ‘Anonymous Six’. De installatie maakte deel uit van pop-up Instagram expo Smile Safari en boorde het topic van anonimiteit aan. Een eerder zeldzaam begrip op Instagram, aangezien de huidige Instagramcultuur eerder narcistisch is ingesteld. Vrijwel alles draait er rond het subject, terwijl filters en Photoshop naarstig ingezet worden in de strijd om likes en volgers. Anonymous Six vergrootte het effect van die filters zo sterk uit dat het subject anoniem werd, zonder in te boeten op de visuele aantrekkingskracht van het beeld. Zo legde de installatie de nadruk op het esthetische aspect van een foto, los van het onderwerp dat erin afgebeeld werd.  

Anonymous Six bestond uit zes verschillende glazen lenzen die elk een andere vervorming creëren. Ze vervaagden, vertroebelden, stretchten of verdubbelden iedereen die erachter stond. Aan een duck face of make up had je bijgevolg niets. Anonymous Six was compleet anoniem. Een zorgeloze status die – hopelijk - gepaard ging met het besef dat je nu net geen uren hoefde te besteden aan het vinden van de juiste filter.  

World Record Egg in de achtergrond

Voor het artwork in de achtergrond, liet WeWantMore zich inspireren door de zes meeste gelikete foto’s op Instagram. Onder andere de posts van World Record Egg, de dochter van Kylie Jenner en een van Dwayne Johnson’s trouwfeest werden gereduceerd tot de meeste vier dominante kleuren in de foto. Die vormden op hun beurt de basis voor twee visuals die gecreëerd werden via een algoritme. Gevolg? Het computer gegenereerde artwork lijkt amper nog op de originele posts, maar blijft visueel aantrekkelijk.

De bijdrage van WeWantMore aan Smile Safari, België ’s eerste pop-up Instagram museum, viel op tussen de andere sets in de tentoonstelling. Het was zowat de enige installatie die niet roos kleurde of iets te maken had met een regenboog, eenhoorn of pizza. Door gefundeerder en origineler uit de hoek te komen, wou WeWantMore de huidige Instagramcultuur in vraag stellen en bezoekers aanmoedigen te reflecteren over hun eigen gedrag.  

“Tot enkele decennia geleden, werden mensen afgebeeld door een ervaren schilder of een getalenteerde beeldhouwer. Van fotografie was er toen nog geen sprake. Wat een beeld toen superieur maakte, was het meesterschap van de maker en niet zozeer de gezichtsuitdrukking of het kapsel van de persoon op het doek. We wilden de nadruk leggen op dat aspect om een tegenwicht te bieden aan de huidige Instagramcultuur waarin alles rond het subject draait.” - Ruud Belmans, creative director WeWantMore
“A brilliant and impactful entry, with a superb fresh take on the exhibition platform for an intelligent and thought-provoking response across social media.” - the Design Week Awards judges

 

Over WeWantMore

WeWantMore is een onafhankelijke, award-winnende designstudio die wereldwijd impactvolle designs ontwerpt. WeWantMore Spaces creëert ervaringen en visuele verhalen voor high end ruimtes en interieurs, designs op het kruispunt van kunst en entertainment. WeWantMore Branding ontwerpt onderscheidende merken met een solide, strategische onderbouw voor ambitieuze organisaties. Beide business units versterken elkaar en vormen samen een unieke combinatie die de status quo uitdaagt en streeft naar waardevolle, duurzame bijdragen die de wereld mee vormen. WeWantMore werd opgericht in 2006 en is met zijn hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

WeWantMore
Hessenplein 2
2000 Antwerpen
België