WeWantMore geeft creatieve draai aan exclusieve fles voor Duvel Distilled

WeWantMore geeft creatieve draai aan exclusieve fles voor Duvel Distilled

Duvel Moortgat heeft iets te vieren: het 150-jarig bestaan van de brouwerij. Ter ere van dit feestjaar ontwierp WeWantMore een limited edition Duvel Distilled fles in de iconische vorm van het Duvel-glas. Alle welgekende visuele Duvel-elementen, van de witte schuimkraag tot de typische vorm van het glas, werden onderdeel van het ontwerp.

Duvel blaast dit jaar 150 kaarsjes uit. Om dat te vieren, besloot Duvel Moortgat een exclusieve Celebration Bottle te lanceren. Een duivels lekker distillaat dat een basisbrouwsel van het geroemde bier bevat. Dit werd vervolgens tien jaar gelagerd op eikenhouten bourbon- en sherryvaten en rustte daarna ook in Portugese Moscatel de Sétubal vaten.

De combinatie van het Duvel basisbrouwsel met een tienjarige rijping en een Moscatel finish zorgt voor een subtiele smaakervaring. Duvel Distilled heeft licht fruitige en nootachtige toetsen met een vleugje vanille, rozijn en toffee.

Het iconische glas als basis

WeWantMore kwam met het idee om van het omgekeerde Duvelglas de basis voor het design van de fles te maken. Vooraan staat ‘tastes like heaven, distilled on earth’ te lezen. Het visuele element van de witte, volle schuimkraag verwerkte WeWantMore in de fleshouder en de vorm van de voet van het Duvel-glas zie je terugkomen in de dop van de fles. 

“Soms volstaat het om iets vanuit een ander perspectief te bekijken.” – Ruud Belmans, Creative Director bij WeWantMore
Story image

Ode aan de Duvel-fan

Dat Duvel’s unieke brouwproces, delicate smaak en kenmerkend schuimkraagje tot een groot publiek spreken, weten we al langer dan vandaag. Duvel geniet sinds jaar en dag van een gepassioneerde aanhang die reikhalzend uitkijkt naar collector’s items en nieuwigheden met de iconische rode D. Deze fles, die in beperkte oplage gebotteld werd, zal dus ongetwijfeld de harten van menig Duvel-fan sneller doen kloppen. 

Story image

Meer info over Duvel Distilled via: https://shop.duvel.com/nl


Anne-Sophie Jonkers
Anne-Sophie Jonkers Press contact, Belgium
Over WeWantMore

WeWantMore is een onafhankelijke, award-winnende designstudio die wereldwijd impactvolle designs ontwerpt. WeWantMore Spaces creëert ervaringen en visuele verhalen voor high end ruimtes en interieurs, designs op het kruispunt van kunst en entertainment. WeWantMore Branding ontwerpt onderscheidende merken met een solide, strategische onderbouw voor ambitieuze organisaties. Beide business units versterken elkaar en vormen samen een unieke combinatie die de status quo uitdaagt en streeft naar waardevolle, duurzame bijdragen die de wereld mee vormen. WeWantMore werd opgericht in 2006 en is met zijn hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

WeWantMore
Hessenplein 2
2000 Antwerpen
België