Innovatief toiletconcept ontworpen door WeWantMore opent in Antwerpse Stadsfeestzaal

Innovatief toiletconcept ontworpen door WeWantMore opent in Antwerpse Stadsfeestzaal

De Antwerpse Stadsfeestzaal heeft er een opvallende innovatie bij: ‘next level’  toiletten die van je wc-bezoek een heuse health experience maken. Het interactieve toiletconcept van ONE HUNDRED restrooms werd ontworpen door WeWantMore. De Antwerpse designstudio creëerde het interieur en de visuele identiteit voor de allereerste ONE HUNDRED health hub in Madrid en verwelkomt het toiletconcept nu ook in zijn thuisstad. Na Stockholm en Madrid, is Antwerpen de derde metropool waar het design van WeWantMore wordt geïmplementeerd.  

De ambitie van ONE HUNDRED Restrooms om het traditionele toiletbezoek te herdefiniëren, inspireerde WeWantMore in het ontwerpproces. Met de heersende principes van gezondheid, welzijn en beauty in het achterhoofd, herinterpreteerde de designstudio het idee van een openbare toiletruimte. De hele toiletervaring moet de bezoeker een ontspannend moment van well-being bezorgen. Dit door een uitgebalanceerde mix van design, technologie en service.  

Openbare toiletten hebben in Europa niet meteen een positieve reputatie. Je wil er liefst zo snel mogelijk binnen en buiten. Het design van ONE HUNDRED Restrooms daarentegen, gaat verder dan een snelle bathroom break. Het stimuleert je om even op adem te komen en te herbronnen. De hightech features dragen er uiteraard aan bij, maar ze vormden ook een uitdaging. Net omdat alles digitaal gebeurt, loop je het risico dat het afstandelijk en koel overkomt. Een gevoel dat we absoluut wilden vermijden. De natuurlijke materialen, de plantmuur en indirecte verlichting zorgen voor het nodige tegenwicht, waardoor de ervaring toch persoonlijk en zen aanvoelt.” - Ruud Belmans, Creatief Directeur Spatial Design van WeWantMore. 

De volledige ruimte werd opgedeeld in verschillende zones om het moment van herbronning en ontspanning geleidelijk aan op te bouwen. De steam experience aan de inkom bijvoorbeeld, functioneert als een transitiezone om de drukte van het alledaagse leven achter je te laten. Het geeft je lichaam - zowel fysiek als mentaal - het signaal dat je een ruimte betreedt om te ontspannen. De andere well-being modules zoals de smart mirrors, een drinkwatertap en de gezondheidscheck dragen bij tot de totale beleving. Health features die in de huidige coronacontext aan belang hebben toegenomen. In een tijd waarin hygiëne en gezondheid hand in hand gaan, is het design van WeWantMore dus enkel nog maar relevanter geworden.  

In deze tijd zijn shoppers door COVID-19 veel kritischer geworden over het toiletaanbod in shoppingcenters. ONE HUNDRED is dé nieuwe standaard in veilige, hygiënische toiletten; een totaalbeleving waardoor een toiletbezoek in een moment van well-being verandert. Dit zijn ongetwijfeld de mooiste toiletten van Antwerpen, ontworpen in Antwerpen.” - Marielle meijn, Chief Brand Officer van ONE HUNDRED restrooms.  

Beeldmateriaal van ONE HUNDRED restrooms Madrid is beschikbaar via deze link

Katja Silbermann
Katja Silbermann Press contact, International

 

Over WeWantMore

WeWantMore is een onafhankelijke, award-winnende designstudio die wereldwijd impactvolle designs ontwerpt. WeWantMore Spaces creëert ervaringen en visuele verhalen voor high end ruimtes en interieurs, designs op het kruispunt van kunst en entertainment. WeWantMore Branding ontwerpt onderscheidende merken met een solide, strategische onderbouw voor ambitieuze organisaties. Beide business units versterken elkaar en vormen samen een unieke combinatie die de status quo uitdaagt en streeft naar waardevolle, duurzame bijdragen die de wereld mee vormen. WeWantMore werd opgericht in 2006 en is met zijn hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

WeWantMore
Hessenplein 2
2000 Antwerpen
België